Assassin's Creed Rogue PC

Más platformokon:

Assassin's Creed Rogue PC

Megjelenés dátuma: 2015. március 10.
5 999 Ft
Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz

Ezért a termékért 59 pontot írunk jóvá törzskártyádon.

Más platformokon:

Termék leírás

Az Assassin’s Creed sorozat a Ubisoft legsikeresebb franchise-ja, ami évről évre egy új résszel bővül. Ez alól egyelőre csak 2014. a kivétel, amikor a csak Xbox One-ra, PlayStation 4-re és PC-re érkező Assassin’s Creed Unity mellé a Ubisoft elkészítette a Xbox 360-as és PlayStation 3-as Assassin’s Creed Rogue-ot, ami 2015-ben szintén érkezik PC-re is.

Az Assassin’s Creed Rogue-ot sokáig csak Cometként ismertük, amiről csak annyit tudtunk, hogy a Ubisoft ezzel a résszel zárja le azt az amerikai történelmi szálat, amit az Assassin’s Creed III-ban elindított és az Assassin’s Creed IV: Black Flagben folytatott. A Rogue azokat a kérdések válaszolja meg, amik nyitva maradtak a két epizód között, miközben új játékmechanikai megoldásokkal és egy teljesen új főszereplővel teszi teljessé az élményt.

A múltgenerációs konzolok után PC-n is játszható Assassin’s Creed egy teljesen új szemszögből mutatja be az Assassinok és a Templomosok évszázados harcát, ugyanis franchise történelmében most először egy templomost irányítunk, aki nem Desmond Miles őse. Shay Patrick Cormack 21 évesen csatlakozott az asszaszinok testvériségéhez, de nem ért egyet a módszereikkel és hamar eltávolodik a rendtől. Később egy tragédiával végződő küldetés után végleg szakít az asszaszinokkal, amikor azok magára hagyják és elárulják őt. Ekkor csatlakozik a templomosokhoz és a rend kimeríthetetlen forrásait felhasználva vadászik az Assassin Brotherhood tagjaira és mivel ismeri a módszereiket és titkaikat, ezért halálos veszélyt jelent rájuk. Shay történetete sok szállal kötődik az Assassin’s Creed Unity cselekményéhez, de több korábban látott szereplő is visszatér az Assassin’s Creed Rogue-ban. Többek között Haytham Kenway, aki az Assassin’s Creed III elején játszható karakter volt, Achilles Davenport, aki ugyanebben a részben Taronhnhaké:ton mentora volt, illetve fontos szerepe van Adéwalénak is, aki az Assassin’s Creed IV: Black Flagben Edward Kenway első tisztje volt és a Freedom Cry DLC-ben pedig főszerepet is kapott.

Az Assassin’s Creed Rogue egy új helyszínen játszódik, több észak-amerikai várost és területet ölel fel. A kaland az Északi-Atlanti óceán fagyos vizeitől New Yorkon át egészen Quebec-ig repíti a játékost. Az Assassin’s Creed Rogue-ban az 1752 és 1761 között zajló Hétéves háború szolgáltatja a történelmi hátteret, amiből természetesen Shay is bőven kiveszi a részét.

Az Assassin’s Creed Rogue a játékmenetében leginkább az előző részhez, a Black Flaghez hasonlít, hiszen ebben az epizódban is nagyon fontos szerepet tölt be a hajózás. A játékmechanizmust a Ubisoft átemelte a Rogue-ba, de olyan újdonságokkal egészítette ki, mint az égő olaj, a puckle gun vagy a fordított csáklyázás, illetve több új vadászható állat is megjelenik. A fő küldetési szál mellett most is vannak mellékágak, amik nagyrészt a “templomos élményhez” kapcsolódnak, de vanna olyanok is, amiben egy-egy asszaszint kell levadásznunk. Shay többféle öltözéket is felvehet a játék során, illetve rengeteg féle fegyver közül válogathat, ami miatt mindenki a saját játékstílusának megfelelően állíthatja össze a felszerelését.

Az Assassin’s Creed Rogue többjátékos mód ötletét a Ubisoft elvetette, a fejlesztők ebben a részben elsősorban a történetre koncentrálnak, amibe sem a kooperatív sem pedig a kompetitív multiplayer nem passzol bele.

Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz
Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz