Bezár

A kosár jelenleg üres!

Garanciális feltételek

Szavatosság és jótállás (garancia)

Cégünk mindenkor, a vonatkozó törvények és jogszabályok betartásával, a vásárlók érdekeit maximálisan figyelembe véve jár el. Célunk elérni, hogy Ön a nálunk megvásárolt terméket teljes megelégedéssel használja. Ha a tőlünk származó árucikkel kapcsolatban bármi gondja lenne, forduljon bizalommal hozzánk emailen vagy telefonon.
Tájékoztatjuk, hogy minden árucikkre az érvényes jogszabály szerinti szavatosság és egyes tartós fogyasztási cikkekre pedig jótállás (garancia) vonatkozik. Megalapozott szavatossági vagy jótállási igény esetén érvényesíthető jogok: javítás, csere, árleszállítás vagy elállás.
A szavatosság lényege, hogy az árucikk a vásárlás időpontjában megfelel a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Szavatosság esetén az eladó azért vállal felelősséget, hogy eladáskor hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát az árunak nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Időtartama 24 hónap ( 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet).
Egyes új tartós fogyasztási cikkekre a 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelettel módosított 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján kötelező jótállás (idegen szóval garancia) vonatkozik. Ennek időtartama az árucikk értékesítésétől számított 12 hónap. A jótállási igény a jótállási jegy, vagy ennek hiányában a vásárlás hitelt érdemlő bizonyítása (pl. a kibocsájtott számla) alapján érvényesíthető. Ha a fogyasztási cikk meghibásodása a vásárlástól számított három napon belül következik be, és a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza, a vásárló kérheti az adott cikk cseréjét.