ASSASSIN'S CREED IV BLACK FLAG (HASZNÁLT) PS4

Más platformokon:

ASSASSIN'S CREED IV BLACK FLAG (HASZNÁLT) PS4

Megjelenés dátuma: 2013. december 13.
5 999 Ft
Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz

Ezért a termékért 59 pontot írunk jóvá törzskártyádon.

Más platformokon:

Termék leírás

Az Assassin's Creed IV: Black Flag a sorozat egyik legkiemelkedőbb alkotása, melyben a készítők a hatalmas, szabadon bejárható területekre helyezték a hangsúlyt, a történetet pedig sokkal könnyebben befogadhatóbbá tették, mint az előző részekben. Főhősünk Edward Kenway, a harmadik részben megismert Connor nagyapja, aki kénytelen kalózként boldogulni a XVII. századi könyörtelen világban. Edward alapból nem az a tipikus szende szűz karakter, de a világot járó híres és kegyetlen kalózok mellett még neki is bizonyítania kell: például Feketeszakáll előtt.

Edward az angol tengerészetnél szolgált, majd leszerelése után arra gondolt, hogy több vagyonra kellene szert tennie. Ez már elegendő motiváció is volt számára, hogy megkezdje a kalózok sokszor irigylésre méltó, sokszor pedig igen viszontagságos életét.

A játék folyamán elénk táruló világ hatalmas és rendkívül részletes. A városokban való időtöltésről átkerült a hangsúly a hajózásra és a tengeri ütközetekre. Hihetetlen élmény például ágyúpárbajba keveredni egy spanyol fregattal, majd a végén vad kiáltások közepette megcsáklyázni azt, a fedélzeten pedig még egy izzasztó kardvívásban is részt venni. Figyelnünk kell ugyanakkor, mert ha hajónk felszereltsége és állapota nem elég fejlett, akkor könnyen a tenger fenekére küldhetnek minket.

Külön pozitívum az Assassin's Creed IV: Black Flag-ben, amit a mellékküldetések és a rengeteg felfedezni való érdekesség nyújt élményként. A karibi szigetvilág apró homokpadjaitól egészen a hatalmas, erdő borította szigetekig bármit felfedezhetünk, mindeközben pedig raktárakat foszthatunk ki, vadászhatunk a különböző állatokra a húsukért és prémjükért, üvegbe zárt üzenetekre lelhetünk, kincses ládákat találhatunk. A vadászat azonban nem csak és kizárólag a szárazföldre szorítkozik, hanem a kalózkori vízi szörnyeket (például hatalmas fehér cápát) apró csónakból, toprongyos ruhában, pár darab szigonnyal a kézben cserkészhetjük be. Ezeken felül is rengeteg felfedezésre való érdekességet találhatunk és csinálhatunk a játékban: legendás hajókkal ütközhetünk meg, búvárkodhatunk a tenger fenekén, tornádókat kerülgethetünk... A lehetőségek szinte határtalanok.

Természetesen a történet ezúttal sem szólhat másról, mint a templomosok és az asszaszinok véget nem érő csatározásáról. Azonban a kalózos környezet az egészet újszerű megvilágításba képes helyezni, ahol az erkölcsi normák megkérdőjeleződnek, az eddig abszolút igazságként elfogadott gondolatok megdőlhetnek.

Az Assassin's Creed sorozatnak kihagyhatatlan része a jelen időben játszódó szál. Desmond helyett a fejlesztők ezúttal az Abstergo egy arctalan dolgozóját avanzsálták főszereplővé, akivel a vállalatnál - rejtélyes utasításokat követve - különböző számítógépeket törhetünk fel vagy éppen e-mailjeinket olvashatjuk el. Ennek az arctalan munkásnak a lényege, hogy bárki lehet hős, bárki beleélheti magát a kalandokba.

Összességében elmondható, hogy az Assassin's Creed IV: Black Flag a sorozat egyik legjobb alkotása. Hatalmas világot tár elénk, amelyben a részletek felderítésében kedvét lelő, de akár csak a főszálat kipörgetni vágyó játékosok egyaránt megtalálhatják számításukat.

 

Assassin’s Creed IV Black Flag többjátékos mód

A Black Flag nem csak egyjátékos részében emelkedik ki a sorozat többi tagja közül, hanem multiplayer módját tekintve is. Az összes eddigi játékmód visszatér, melyek lényege, hogy levadásszuk a másik csapat tagjait, lehetőleg kerülve a feltűnést, így még több tapasztalati pontot bezsebelve, melyekből aztán karakterünket fejleszthetjük.

Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz
Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz