HTC Vive

HTC Vive

Megjelenés dátuma: 2017. december 31.
Besorolás alatt
  • Előrendelhető

Termék leírás

Tedd meg első lépéseid a virtuális valóságban

Míg a legtöbb VR-eszköz jelenleg csak egy helyben való játékra alkalmas, a Valve közreműködésével megalkotott HTC Vive elsőként képes arra, hogy egy szobaléptékű virtális valóság-élménnyel ajándékozzon meg. A különleges kiegészítőknek hála ugyanis a rendszer egy nagyobb térben is milliméter pontossággal tudja követni a fejed és kezeid mozgását, így a virtuális valóságban a mozgásod nincs a körbefordulásra korlátzova, hanem könnyedén megtehetsz néhány lépést, vagy éppen le is guggolhatsz egy fedezék mögé.

Emellett természetesen a HTC Vive is támogatja a hagyományosabb, ülő VR-élményeket is, amiket a jelenleg elérhető legjobb kijelző és optika rendszere kelt életre. A játékosok kényelmét ekkor és az álló használatkor is egy állítható pántrendszer garantálja, amit a gyártó cserélhető orrésszel és arc előtti szivaccsal látott el, hogy a headset stabil rögzítéséhez szükséges nyomás se okozzon kellemetlenséget. Ez utóbbi alkatrészek több különböző arcformához is megfelelővé teszik a HTC Vive belső kialakítását és ahhoz is hozzájárulnak, hogy a legtöbb szemüveget se kelljen levennünk használta közben.

Lépj más világokba, de ne ess át az asztalon!

A Vive szobaléptékű VR-élményei közben két lézeres érzékelő követi a headseten és a kontrollereken lévő érzékelési pontokat, így ezeket viszonylag magasan, 45 fokban lefelé nézve kell elhelyeznünk és áram alá helyeznünk. Ha viszont ezzel megvagyunk, már viszonylag könnyen kijelölhetjük a játékra kijelölt teret, ehhez csak egyszer körbe ell sétálnunk a téglalap határait, ahol nem zavar majd semmi játék közben. Ennek a térnek legalább 2 méterszer másfél méteresnek kell lennie, de mindkét oldalt akár a duplájára is növelhetjük, ha elég nagy helyet tudunk kiüríteni.

A HTC Vive rendszerei pedig játék közben figyelmeztetnek majd egy négyzetrács kivetítésével, ha éppen készülnénk kilépni a kijelölt részről, a headset elejébe épített kamera segítségével pedig a szemüveg levétele nélkül is megnézhetjük, mi van előttünk, ha erre volna szükségünk.

A legegyszerűbb irányítás, amivel valaha találkoztál

A HTC Vive-val érkező méretes csomag jó néhány kiegészítőt rejt a kijelzőt tartalmazó egység mellett, ezek közül pedig a legfontosabb a két kontroller lesz. Ezeket szintén olyan gyorsan és pontosan lehet követni az infravörös pontok segítségével, mint a headsetet, így valóban a kezeink virtuális kiterjesztésének érezhetjük őket. A helyzetüket olyan könnyedén érzékelhetjük, hogy még a headset képét nézve is könnyedén megtalálhatjuk és felvehetjük a kontrollert. Mivel a járás mellett a kezeinket is használhatjuk, még inkább úgy érezhetjük, jelen vagyunk az általunk választott világban, illetve barátaink jelenlétét is sokkal inkább érezhetjük a több játékost támogató alkalmazások által létrehozott virtuális térben. Mivel a Steam VR megoldásának segítségével a monitorunkon láthatóvá tehetjük, amit a headsetet nézve tapasztalnuk meg, másokkal is megoszthatjuk a virtuális valóságban átélt kalandjainkat.

HTC Vive gépigény:

Bár a Valve által támogatott módja annak, hogy eldöntsd, alkalmas-e a géped egy VR-headset használatára, ez az alkalmazás, az ehhez megadott ajánlott rendszerkövetelmény alatt semmiképp sem érdemes próbálkozni semmilyen VR-élménnyel:

Operációs rendszer: Windows 7 SP1, Windows 8.1, vagy Windows 10
Processzor: Intel® i5-4590 / AMD FX 8350 CPU-kkal megyegyező vagy jobb teljesítményű processzor
Memória: 4 GB RAM
Grafika: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 videokártyákkal megegyező teljesítményű vagy jobb GPU

 

HTC Vive technikai specifikációk:

Panel típusa

OLED

Felbontás

2160x1200

Képfrissítés

90 Hz

látószög

110 fok

Fejkövetési terület mérete

2x1,5m (szobaléptékű minimum); 4,5x4,5m (maximum)

Beépített hang

3,5mm-es jack csatlakozó, gyári fülhallgató

Beépített mikrofon

Van

Kontroller

Mozgásérzékelős, trackpades Vive kontrollerek

Szenzorok

Gyorsulásmérő, giroszkóp, lézeres pozíciókövető szenzor, előr néző kamera

Csatlakozók

HDMI, USB 2.0 USB 3.0

 

Jöhet a HTC Vive előrendelés?

Ha az elsőgenerációs VR-eszközök csúcskategóriájára vágysz, ne is keress tovább! Rendeld meg a szobaléptékű VR úttörőjének számító headsetet már ma!

Ehhez ajánljuk