Megjelenés: 2014.11.20.

Dragon Age Inquisition

   Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz
   >
  Trailer Trailer Trailer Trailer Trailer

  Dragon Age Inquisition képek

  Még több részlet

  Leírás

  A Dragon Age sorozat harmadik része, az Inquisition ismét a sárkányok, éjfattyak és más rémségek lakta világba invitál, amely a korábbi részek eseményei következtében a végső pusztulás szélére sodródott. A széria hagyományaihoz híven az inkvizíció vezetőjeként ezúttal is rád hárul a feladat, hogy az általad választott módszerekkel véget vess a mágusok és templomosok között kirobbant polgárháborúnak és gátat szabj a világra szabadult démonok hordáinak. Nemes célod elérésében kipróbált harcosok, nagy hatalmú mágusok és bajkeverő zsiványok segítenek. Barátságok és szerelmek szövődhetnek, árulásoknak eshetsz áldozatul, döntéseket kell hoznod és viselned azok következményeit, míg a többféle lehetséges befejezéssel rendelkező kaland végére nem érsz. Arról pedig ne is álmodozz, hogy a bő 100 óra játékidőt ígérő történet folyamán egyszer sem kell majd összevérezned a kezed.
  A korábbi részekkel ellentétben már konzolon is zoomolgatva, a kamerát forgatva tekinthetjük át a csatateret, ami stratégiai mélységet kölcsönöz a harcrendszernek. Bármikor megállíthatjuk a valós időben zajló csatát, hogy átgondoljuk, mi legyen a következő lépésünk. Segítségünkre lesz majd az ellenségre mutató egérkurzor (konzolon, illetve kontrolleres irányításnál a célkereszt), hiszen olyan lényeges tudnivalókat oszt meg velünk, mint a kijelölt ellenfél szintje, életereje vagy kasztja. Az információk birtokában aztán végiglépkedünk csapatunk mind a négy tagján, hogy kiadjuk a helyesnek gondolt utasításokat. Természetesen rábízhatjuk a társak vezérlését az MI-re is, előre beállított viselkedési mintákkal befolyásolva hatékonyságát. A Dragon Age: Inquisition harcrendszerét úgy tervezték meg, hogy váll fölötti kameranézetből is tökéletesen működjön gyorsparancsokkal anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is megszakítanánk az összecsapásokat. Hőseink mozgáskultúrája pedig ugrással és vetődéssel gyarapodott. Újdonság még, hogy a termetesebb ellenfelek egyes testrészeit külön-külön támadhatjuk. Egy sárkánynak értelemszerűen a nyaka és a feje a legsebezhetőbb, ám ahhoz, hogy közelebb férkőzhessünk hozzá, előbb a halálos karmokban végződő mancsokat kell eltakarítani az útból.
  Ahelyett, hogy saját motorral fáradozott volna a BioWare, inkább a Battlefield 4-hez tervezett Frostbite 3-ra húzta fel a játékot. A Dragon Age: Inquisition részletgazdag látvánnyal fogadja a játékost. Az elálló eső például víztócsákat hagy maga után kis túlzással sártengerré változtatva a poros országutat. Habár nem egy összefüggő világban barangolunk kötöttségek nélkül, hanem változatos éghajlattal és földrajzi adottságokkal (erdő, ingovány, rét, homoksivatag, hófedte hágó stb.) rendelkező zónákba látogatunk el, a felfedezésre váró terület többszöröse a korábbi részekének. Az új motornak köszönhetően korlátozott mértékben rombolható környezet tehát most már egyes építményeket rádönthetünk ellenfeleinkre, vagy varázslattal jégtorlaszt emelhetünk embereink és az őket támadó íjászok közé. A pozicionálás, környezetünk adottságainak kihasználása tehát ugyanolyan fontos lehet, mint az adott helyzethez leginkább passzoló csapat összeállítása, valamint a karakterek képességeinek ismerete.
  A sorozat rajongói olyan régi ismerősöket láthatnak viszont, mint a Ferelden királyává koronázott Alistair, az Orlai császárnőjének tanácsadójává előlépett Morrigan, a Dragon Age: Origins központi alakjaként ismert gray warden, vagy a Dragon Age II főszereplője, Hawke. Rajtuk kívül Flemeth felbukkanására is bizton számíthatunk.

  Dragon Age: Inquisition Deluxe Edition:

  • Skyhold Throne (Égi trón) – Minden uralkodónak egy megbecsült trónon kell ülnie, azonban inkvizítorként a Tiéd lesz a valaha látott legnagyobb trón, mely egy ősi sárkány koponyájából készült.
  • Red Hart Halla – Vesd magad a veszedelem közepébe e tülkös bestia hátán ülve.
  • Bog Unicorn (mocsári egyszarvú) – Egykor még egy gonosz martalóchoz tartozott, azonban ezt a páratlan hátast most te ülheted meg, hogy félelmet kelts ellenségeidben.
  • Vidd magaddal Thedas világát akárhova menj is a digitális betétzenével
  • Extra digitális tartalom – hamarosan!
  • A Deluxe kiadás magában foglalja a Flames of the Inquisition (az inkvizíció tüze) felszerelést is!
  • Teljes fegyverarzenál
  • Inquisitor Armor (az inkvizítor páncélzata)
  • Páncélozott hátas
  Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz