Megjelenés: 2014.11.18.

Grand Theft Auto V

   Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz
   >
  Trailer Trailer Trailer Trailer Trailer

  Grand Theft Auto V képek

  Még több részlet

  - A GTA V PC dobozos játék aktiválása a RockStar Games Social Club rendszerén keresztül történik, mely aktiváláshoz Rockstar Games Social Club fiók szükséges:
  http://socialclub.rockstargames.com/

  - A GTA V PC-s dobozos játék telepítéséhez fizikai DVD-meghajtóra van szükség, ugyanis a telepítéshez szükség van a lemezekre.

   


   

  A Rockstar Games más kiadókhoz képest viszonylag lassan ad ki új játékot, de akárhányszor kapunk tőlük valamit, mindig úgy érezzük, hogy megérte a várakozás. Már a 2008-ban megjelent Grand Theft Auto IV is lenyűgözött mindenkit, a sorozat rajongói többet kaptak abból, amit eddig is szerettek, a kritikusok szintén imádták, a konzolos, azaz Xbox 360-as és PlayStation 3-as változatok megjelenése utáni 24 órában több mint 3,6 millió példányban talált gazdára, ami a kiadó számára nagyjából 310 millió dolláros bevételt eredményezett, 2013 júliusára pedig sikerült átlépni a 25 millió példányszámos mérföldkövet. Emellett a GTA IV számos Guinness rekordot is beállított, és akkor azt hittük, ezt nehéz lesz überelni. Aztán 2013 szeptemberében eljött a Grand Theft Auto V megjelenés napja, és a játék három nappal kiadása után a leggyorsabban fogyó szórakoztatóipari termék lett, hollywoodi filmeket maga mögé utasítva. Merész és egyedi újításaival hamar rengeteg játékos kedvencévé vált.

  A helyszín ismét San Andreas, de a megye már nem ugyanaz, amit a játékosok a Grand Theft Auto: San Andreasban kiismertek. Sem San Fierro, sem Las Venturas nem találhatóak meg a térképen, Los Santos viszont hatalmas lett, és még így is csak egy kis részét alkotja a változatos térképnek. Még a sokadik újrajátszás után is találni addig feltérképezetlen területeket. Végre visszatértek a negyedik részből hiányzó repülőgépek, az egyszerű egyszemélyesektől a vadászrepülőkön át az utas- és teherszállító gépekig rengeteg különböző légi jármű vezethető.

  Az egyik legérdekesebb újdonság a három főszereplő szerepeltetése, akik között szabadon lehet váltogatni(legalább is küldetéseken kívül – misszió közben van, hogy ez a választási lehetőség nem él). Michael De Santa, az ex-bűnöző, aki próbálja hálátlan gyerekeivel és hűtlen feleségével túlélni a mindennapok megpróbáltatásait, Franklin Clinton, a fiatal, akit a gettó nevelt fel, és Trevor Philips, a vidéki, mentálisan instabil fickó különböző események különös láncolatának eredményeképp kénytelenek együtt dolgozni, hogy a kisstílű és nagyszabású bűntényeket együtt hajtsák végre. Miközben a közös bűntényeket tervezik és készítik elő, saját életükben is várnak rájuk kihívások, amiket a többiek segítsége nélkül kell megoldaniuk.

  A Rockstar kihajtotta az előző generációs konzolokból, amit tudott: mind Xbox 360-on, mind PlayStation 3-on gyönyörű a játék: akár a felkelő nap fényében autózunk, akár éjszaka repkedünk a város felett, lenyűgöző látványban lehet részünk. A jelenlegi gépekre és PC-re készült változat még erre is rátesz egy lapáttal, a feljavított textúrák mellett többek között a természet élőlényei és a közlekedő autósok száma is jelentősen megnőtt, és a PC-s kiadás természetesen ismét tartalmazza a videószerkesztőt, melynek segítségével már korábban is zseniális alkotások születhettek.

  A Grand Theft Auto V valójában két játék egyben: a csomag része a Grand Theft Auto Online is, melyben saját karaktereinket terelgethetjük a bűnözés útján, miközben más játékosokkal társulva, vagy ellenük szegülve fejlesztjük virtuális másunk képességeit. Míg a GTA V-ben előre kitalált karakterek életét éltük, a GTAO-ban mindent úgy csinálhatunk, ahogy nekünk kényelmes: lakásokat vehetünk, autókat gyűjthetünk és fejleszthetünk, valamint más játékosokkal együtt indulhatunk egyedi, kimondottan többszemélyes játékra alakított melókra. A missziók mellett olyan játékmódok is rendelkezésre állnak, mint a verseny, az ejtőernyőzés, a Deathmatch-ek vagy a Capture, melyek mindegyikén csavartak egyet, hogy „GTA-sabb” legyen.

  Mind a Grand Theft Auto V, mind a Grand Theft Auto Online többszáz órányi szórakozást garantál, és nehéz tőlük elszakadni. Aki szeretne elmerülni egy (vagy két) minden tekintetben lenyűgöző alkotásban, az nem lőhet mellé velük.

  Tovább vásárolok Tovább a pénztárhoz