Oculus Rift

Oculus Rift

Megjelenés dátuma: 2017. december 31.
229 990 Ft
  • Előrendelhető

Ezért a termékért 2299 pontot írunk jóvá törzskártyádon.

Termék leírás

Elkezdődött a virtuális valóság új korszaka

Az Oculus négy évvel az eredeti Kickstarter-kampány lezárása után végre kiadta a Rift névre keresztelt headsetét, ami a kilencvenes évek próbálkozásai után sokkal fejlettebb technológiával a virtuális valóság új korszakát indítja útjára. A fejlesztésre fordított rengeteg időnek és eneriának hála pedig egy olyan termékkel álltak a nagyközönség elé, ami az összetett technikai megoldások ellenére könnyen hozzáférhetővé és hosszútávon is egészen kényelmessé tette az élményt, hogy minden korábbinál jobban elmerüljünk egy játék világában, vagy más élményekben.

A két nagyfelbontású, gyors képfrissítésű kijelző és a különleges, a szemtávolságunkhoz igazítható optika segítségével a számítógépünk képe szinte teljesen, tűélesen tölti ti a látómezőnk nagy részét. A beépített giroszkóp, gyorsulásmérő és az infravörös kamerás érzékelőrendszer segítségével Az Oculus Rift 360 fokban követi fejünk mozgását és a kamera látóterén belül még a pozícióját is. Így körbepillantva egy másik világot láthatunk magunk körül, a nappalinkban ülve pedig akár bálnákkal úszhatunk a tenger mélyén, egy űrhajóban száguldhatunk a csillagok között, vagy egy mesevilág válhat valósággá a szemünk előtt.

Tökéletes illúzió, maximális kényelem

Az Oculus Rift kialakítása több fejlesztési szakasz után érte el a végleges formáját, ami a kiváló képminőség mellett azt is figyelembe veszi, hogy a headsetet hosszú távon is a fejünkön viseljük majd. Az állítható fejpántok segítségével szorosan rögzíthetjük fejegységet, így mozgás közben sem mozdul el, de ahhoz, hogy éles maradjon a kép, nem kell kényelmetlenül a fejünkre szorítani a kijelzőt. A Rift viszonylag kis, mindössze 470 grammos súlyának köszönhetően nem terheli túl a nyakunkat, ráadásul a beépített fejhallgató külön fejpánt nélkül képes térhatású, minőségi hangzást biztosítani játék és más VR-élmények közben.

Páratlan élmények, változatos világok várnak

Az Oculus Rift már a megjelenésekor több mint harminc játékkal várja az érdeklődőket, köztük olyan címek, mint a Project CARS, az Elite: Dangerous, a Vanishing of Ethan Carter, az Adr1ft, vagy a Keep Talking and Nobody Explodes. Ez pedig folyamatosan csak bővül, így az egyébként is változatos paletta egészen új műfajokkal és témákkal bővül majd. A játékokon kívül is rengeteg különböző éllmény vár minket, például végignézhetsz egy ismeretterjesztő programot az emberi test működéséről, egy imádnivaló rajzfilmet, vagy éppen egy izgalmas dokumentumfilmet az Apollo 11 küldetéséről.

A játékok, 360 fokos videók és fotók megnézéséhez egyébként több különböző irányítási lehetőség is a rendelkezésedre áll majd: a menüben és a médiatartalmakban való navigáláshoz kiváló Oculus Remote mellett a játékokhoz egy vezeték nélküli Xbox Onekontrollert is rejt a Rift doboza, de a legtöbb esetben a minden PC mellett ott lévő egeret és billentyűzetet is használhatod, később pedig érkezni fog a mozgásirányítást elhozó és a még nagyobb mozgási szabadságot jelentő Oculus Touch kontroller is, egy második infrakamerás szenzorral.

Oculus Rift gépigény:

Az Oculus Rift magas felbontású, gyors képfrissítésű képernyőihez bizony egy felsőkategóriás PC-re lesz szükségünk a gyártó ajánlása szerint, ahogy arra is oda kell figyelnünk, hogy a megfelelő csatlakozókkal is rendelkezzünk a nagy mennyiségű adat valós idejű átviteléhez.

Oculus Rift minimum gépigény:

Videokártya: Nvidia GTX 970/AMD R9 290, vagy ezeknél jobb
Processzor: Intel i5 4590-nek megfelelő teljesítményű CPU, vagy annál jobb
Memória: 8GB RAM, vagy több
Video kiemenet: Kompatibilis HDMI 1.3-as kimenet
USB csatlakozók: 3 db USB 3.0-ás port és 1 db USB 2.0
Operációs rendszer: Windows 7 SP1 64 biz,vagy újabb

 

Oculus Rift technikai specifikációk

Panel típusa

OLED

Felbontás

2160x1200

Képfrissítés

90 Hz

Látószög

110 fok

Fejkövetési terület mérete

1,5x3,3m

Beépített hang

Gyári, a headsetre szerelt fejhallgató

Beépített mikrofon

Van

Kontroller

Xbox One kontroller

Szenzorok

Gyorsulásmérő, giroszkóp, magnetométer, 360-fokos pozíciós követés

Csatlakozók

HDMI, USB 2.0 USB 3.0

 

 

Jöhet az Oculus Rift előrendelés?

Lépje be Te is a rengeteg új világba, amit a virtuális valóság kínál! Rendeld meg az Oculus Rift headsetet és légy részese egészen új élményeknek!

Ehhez ajánljuk