Bezár

A kosár jelenleg üres!

Vásárlási információk

Adatkezelés, adatvédelem, biztonsági kérdések


Ügyfeleink adatait szigorúan bizalmasan kezeljük. Az áruházunk használata során Ön által megadott személyes adatait harmadik személy részére nem adjuk ki, kivéve természetesen ha az a szállításhoz elengedhetetlenül szükséges (pl. címét csomagküldésnél a Magyar Posta vagy a futárszolgálat részére). A teljes adatvédelmi tájékoztatóért kattintson ide!

Előrendelés

Előrendelés fogalma

Előrendelésnek nevezzük a szoftver és hardver fejlesztő kiadók által meghirdetett, ám még meg nem jelent, kereskedelmi forgalomba nem került termékekre boltjainkban vagy webshopunkon leadott rendeléseket.

Előrendelés menete

Előrendelés az 576 KByte webshopján és boltjainkban egyaránt leadható. Ehhez szükséges adatok a vásárló részéről: név, telefonszám, lakcím. Előrendelés leadásakor a termék(ek) értéke nem fizethető ki, kizárólag annak megjelenése után, átvételekor üzleteinkben, vagy utánvételes előrendelés esetén csomagátvételkor. Az előrendelés pénzfizetési, vásárlási kötelezettséggel nem jár. Az előrendelés leadásakor minden esetben email formájában kap visszaigazolást a vásárló. Az előrendelés visszaigazolása nem minősül ajánlattételnek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. Az előrendelhető termékek specifikációi a megjelenési változhatnak, az ebből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

Előrendelési kedvezmény érvényesítése

Előrendelés leadásakor kedvezménnyel és/vagy előrendelői ajándékkal honorálhatjuk vásárlóinkat. Az előrendelői kedvezmény a termék megjelenése előtt legalább egy hónappal kerül publikálásra webshopunkon illetve boltjainkban. Azok az előrendelők, akik a kedvezmény és/vagy előrendelői ajándék közlése előtt adják le rendelésüket, automatikusan jogosultak lesznek rájuk. Az előrendelői kedvezményeket kizárólag a rendelést visszaigazoló email-lel vagy rendelés azonosítóval tudjuk érvényesíteni a termék(ek) átvételekor.

Előrendelői ajándékok

A meghirdetett előrendelői ajándék(ok) kiosztása korlátozott számban, a készletek erejéig, az előrendelések leadási időrendje szerint történik. A felajánlott plusz termékekért, azok változásáért, beérkezésük idejének módosulásáért valamint mennyiségéért az 576 KByte Kft. felelősséget nem vállal.

Szállítás, az áru kézbesítése

Megrendelés után a regisztrációnál megadott email címre automatikus email küldünk (ez tartalmazza a megrendelt termék, termékek felsorolását, mennyiségét, árát, a kiszállítás módját, számlázási és szállítási nevet, címet, a szállítási költséget és a küldemény átvételekor a futárnak fizetendő végösszeget). Ha a megrendelt terméked időközben elfogyott, arról telefonon, vagy elektronikus úton értesítünk. Kiszállítás kizárólag belföldön lehetséges, külföldi megrendeléseket házhozszállítással nem áll módunkban teljesíteni.
A szállítás költség csomagonként szoftverek, kiegészítők és bármilyen konzol játékgép esetében +990 Ft. Kivételt képeznek az 55 hüvelykes vagy nagyobb képátlójú televíziók, ezekre 3200 Ft szállítási díjat számítunk fel. A szállítást a Trans-O-Flex vagy a Royal futárszolgálat végzi hétköznaponként munkaidőben. Rendeléssel kapcsolatos információkért hétköznaponként 9:00-13:00 óra között keresd ügyfélszolgálatunkat az ugyfelszolgalat@576kb.hu e-mail-címen vagy a +36-30/576-1-576 telefonszámon.

Amennyiben terméket szeretnél visszaküldeni központunkba garanciális ügyintézés céljából, vagy online vásárlástól szeretnél elállni, a 1139 Budapest, Frangepán uca 46. számra címezd, illetve ezt a nyilatkozatot töltsd ki és mellékeld a termék és a további, szükséges dokumentumok mellé.

Fizetés, a számla kiegyenlítése

Jelenleg az alábbi fizetési módot veheted igénybe:

Fizetés az áru átvételekor (utánvét)

A vásárló a számla ellenértékét az áru átvételekor a kézbesítőnél (futárszolgálat alkalmazottja) készpénzzel egyenlíti ki. A számlát a csomagban találja meg. A számla végösszege tartalmazza a szállítás díját is!

Banki átutalás

Amennyiben az előre utalást választja, a vásárlónk által megrendelt termékekről átutalásos számlát állítunk ki a megrendelés feldolgozása közben, amit e-mailben küldünk el neki. A számla kiegyenlítését követően megkezdjük a csomag összeállítását és kézbesítését futárszolgálat segítségével.

Fizetés személyesen, üzleteinkben

Megrendelt termékeid árát az átvétel helyeként szolgáló üzletünkben, személyesen fizetheted ki készpénzben, vagy bankkártyával.

Továbbá a jövőben az alábbi fizetési módok állnak majd rendelkezésedre webáruházunkban:

Online bankkártyás fizetés [Hamarosan!]

Rendelésed értékét a bankkártya-elfogadást bonyolító partnerünk oldalán egyenlítheted ki bankkártyád segítségével.

Szavatosság és jótállás (garancia)

Cégünk mindenkor, a vonatkozó törvények és jogszabályok betartásával, a vásárlók érdekeit maximálisan figyelembe véve jár el. Célunk elérni, hogy Ön a nálunk megvásárolt terméket teljes megelégedéssel használja. Ha a tőlünk származó árucikkel kapcsolatban bármi gondja lenne, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz emailben vagy telefonon.

Tájékoztatjuk, hogy minden árucikkre az érvényes jogszabály szerinti szavatosság és egyes tartós fogyasztási cikkekre pedig jótállás (garancia) vonatkozik. Megalapozott szavatossági vagy jótállási igény esetén érvényesíthető jogok: javítás, csere, árleszállítás vagy elállás.

A szavatosság lényege, hogy az árucikk a vásárlás időpontjában megfelel a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Szavatosság esetén az eladó azért vállal felelősséget, hogy eladás pillanatában hibátlan terméket adott át a vevőnek, tehát az árunak nincs olyan rejtett hibája, amely csak később fog kiderülni. Időtartama 24 hónap ( 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet).

Egyes új tartós fogyasztási cikkekre a 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelettel módosított 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján kötelező jótállás (idegen szóval garancia) vonatkozik. Ennek időtartama az árucikk értékesítésétől számított 12 hónap. A jótállási igény a jótállási jegy, vagy ennek hiányában a vásárlás hitelt érdemlő bizonyítása (pl. a kibocsájtott számla) alapján érvényesíthető. Ha a fogyasztási cikk meghibásodása a vásárlástól számított három napon belül következik be, és a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozza, a vásárló kérheti az adott cikk cseréjét.

A szerződéstől (vásárlástól) történő elállás, visszáru

Ha a rendelését tévesen adta le, vagy csak meggondolta magát, azt az áru feladásáig bármikor módosíthatja, kiegészítheti vagy minden következmény nélkül akár le is mondhatja. Erre vonatkozó kérését elfogadjuk telefonon vagy emailben. Ha utánvét esetén a megrendelő a küldemény átvételét megtagadja (nem fogadta el, nem kereste megjelöléssel jön vissza), cégünk fenntartja a jogot, hogy erre a névre és/vagy címre a továbbiakban csak a számla értékének előzetes banki átutalással történő kiegyenlítése után küldjön árut.

Amennyiben webshopunkban rendelt, úgy a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján a fogyasztó a szerződéstől (vásárlástól) az áru átvételét követő 14 naptári napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket a fogyasztót terheli. Az árut eredeti, bontatlan, sértetlen állapotában köteles az értékesítőnek visszajuttatni, illetve annak esetleges nem rendeltetésszerű használatából eredő kárt megtéríteni. Az áru visszaszolgáltatása után maximum 30 napon belül az értékesítő az áru ellenértékét a vásárló részére köteles visszatéríteni. A vásárló köteles az elállási nyilatkozat benyújtását követő 14 napon belül visszajuttatni a terméket a kereskedő részére.

Kérjük tisztelt vásárlóinkat, vegyék figyelembe, hogy portós vagy utánvétes visszáru küldeményt nem áll módunkban átvenni. A félreértések elkerülése érdekében kérjük, hogy küldeményéről előzetesen (telefonon vagy emailben) tájékoztatni szíveskedjenek.

Az elállási jog nem gyakorolható, többek között
-    olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ
-    hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta

Tájékoztató használt termékek beszámításáról, használt termékek vásárlásáról és jótállási feltételekről

1. Játékszoftverek beszámítása kizárólag a következő platformokon lehetséges: PS4, XBOX One, XBOX 360, PS3, 3DS, Nintendo Switch

2. A beszámítási ár napi ár, mely kizárólag a beszámítás napján érvényes. Az árváltoztatás jogát folyamatosan fenntartjuk! A beszámítási árlistán szereplő árak bruttó árak! A beszámításkor alkalmazott árat nem áll módunkban készpénzben kifizetni, azt akár a beszámításkor, akár később van lehetősége levásárolni üzleteinkben.

3. Társaságunknak jogában áll a beszámításra felajánlott terméket annak állapota miatt visszautasítani. Az eredeti termékből hiányzó kézikönyv, térkép stb. esetén lehetőség van a napi ártól alacsonyabb beszámítási ár alkalmazására.

4. Társaságunknak jogában áll a beszámításra felajánlott terméket az adott termékből maximálisan tartható készletszint elérése miatt visszautasítani.

5. A beszámítást és vásárlást minden esetben egy termék teszt előz meg, mely akár hosszabb ideig is eltarthat! A beszámítási árlistában szereplő, illetve a használt termékeken feltüntetett árak, bruttó eladási árak.

6. A szigorú számadású nyilvántartás alá eső vételi jegy kiállításához szükséges az eladó személyi igazolványa (vagy diákigazolványa) és lakcímkártyája. Ezek bemutatása nélkül a beszámítást nem áll módunkban elvégezni.

7. Garanciális feltételek: Az eladó szavatossági és jótállási felelősségét a Polgári Törvénykönyv illetve a 49/2003. (VII.30.) számú GKM rendeletben foglaltak szabályozzák.


Garanciavesztés:
- A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb látható fizikai sérülés.
- Nem rendeltetésszerű használat. Ennek minősül a termék gyári alapbeállításait meghaladó teljesítményen történő használat (más néven túlhajtás), illetve a termék gyártója által megadott paramétereken túli mechanikai és/vagy elektromos terhelés, illetve nem a célnak való felhasználás.


Nem garanciális hibák:
- A vásárló hardver/szoftver környezetében nem működő, egyébként hibátlan termék.
- Meghajtó program, szoftver és BIOS frissítés.
- Poros, nedves környezetben való használat, szakszerűtlen kezelés, tárolás
- Használt termékek vásárlása esetén nem garantáljuk a programokhoz kapcsolódó, internetes kódok működését, plusz tartalmak és támogatások elérését.

Garanciális hibák kivizsgálása számla vagy nyugta ellenében, amennyiben az helyben nem lehetséges, jegyzőkönyv felvételét követően, lehetőség szerint 15 napon belül történik központi irodánkban.

A meghibásodott termék vissza- és elszállítási költsége minden esetben a vásárlót terheli.

Ezen tájékoztatónk 2019.09.25-től visszavonásig érvényes. Az abban foglaltaktól eltérni csak írásban kötött egyéb feltételeket tartalmazó megállapodás estén áll módunkban.


Használt hardverek beszámítása, használt hardverek vásárlása és jótállási feltételek

Az alábbi hardverek beszámítása lehetséges:
Xbox One S, Playstation 4 Slim, Xbox One X, PlayStation 4 Pro Switch.
A beszámítási ár napi ár, mely kizárólag a beszámítás napján érvényes. Az árváltoztatás jogát folyamatosan fenntartjuk! 
A beszámításkor alkalmazott árat nem áll módunkban készpénzben kifizetni, azt minden esetben a beszámításkor üzletünkben le kell vásárolni!
Társaságunknak jogában áll a beszámításra felajánlott terméket annak állapota miatt visszautasítani!
Beszámításra csak európai (PAL) rendszerű hardvereket áll módunkban átvenni, továbbá társaságunknak jogában áll a beszámítást visszautasítani amennyiben a hardver nem hivatalos módosításon (ún. „chippelés”) esett át.
Társaságunknak jogában áll a beszámításra felajánlott terméket visszautasítani amennyiben azon nem a gyári szoftver/operációs rendszer fut.
Társaságunknak jogában áll a beszámításra felajánlott terméket az adott termékből maximálisan tartható készletszint elérése miatt visszautasítani!
A beszámításra felajánlott hardvernek a kötelező alaptartozékokkal kell rendelkeznie: alapgép, hozzátartozó hálózati- és videó kábellel ill. legalább egy vezérlővel (kontrollerel – ehhez esetlegesen töltő kábel amennyiben gyárilag azt tartalmazta a gépcsomag). Ezeknek hiányában a termék beszámítását társaságunk visszautasíthatja.
A beszámítást és vásárlást minden esetben egy termék teszt előz meg, mely akár hosszabb ideig is eltarthat!
A beszámítási árlistában szereplő, illetve a használt termékeken feltüntetett árak bruttó árak, melynek ÁFA tartalma 0%.
A gépen lévő adatokat (mentések, letöltések stb.) a beszámítást követően társaságunknak nem áll módjában lementeni, ill. a későbbiekben a korábbi tulajdonos részére rendelkezésre bocsátani.
A szigorú számadású nyilvántartás alá eső vételijegy kiállításához szükséges az eladó személyi igazolványa (vagy diákigazolványa) és lakcímkártyája. Ezek bemutatása nélkül a beszámítást nem áll módunkban elvégezni.
Garanciális feltételek
Társaságunk minden használt hardverünkre 3 hónap teljes körű garanciát vállal, melyet üzleteinkben lehet érvényesíteni.
Garanciavesztés
- A terméken égés, törés, repedés vagy egyéb látható fizikai sérülés
- Nem rendeltetésszerű használat. Ennek minősül a termék gyári alapbeállításait meghaladó teljesítményen történő használat (más néven túlhajtás}, illetve a termék gyártója által megadott paramétereken túli mechanikai és/vagy elektromos terhelés, illetve nem a célnak való felhasználás.
Nem garanciális hibák
- A vásárló hardver/szoftver környezetében nem működő, egyébként hibátlan termék
- Meghajtó program szoftver és B|OS frissítés.
- Poros, nedves környezetben való használat, szakszerűtlen kezelés, tárolás
- Használt termékek vásárlása esetén nem garantáljuk a programokhoz kapcsolódó, internetes kódok működését, plusz tartalmak és támogatások elérését.
Garanciális hibák kivizsgálása számla vagy nyugta ellenében, amennyiben az helyben nem lehetséges, jegyzőkönyv felvételét követően, lehetőség szerint 15 napon belül történik központi irodánkban!
A meghibásodott termék vissza- és elszállítási költsége minden esetben a vásárlót terheli.

Ezen tájékoztatónk 2019.09.25-től visszavonásig érvényes. Az abban foglaltaktól eltérni csak írásban kötött egyéb feltételeket tartalmazó megállapodás esetén áll módunkban.